На Донбасі неминуча радіаційна катастрофа, - Геращенко
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі неминуча радіаційна катастрофа, - Геращенко

На Донбасі неминуча радіаційна катастрофа, - Геращенко
Джерело:  online.ua

На окупованому Донбасі знаходиться 35 непрацюючих шахт, деякі з яких главарі бойовиків планують повністю затопити. У їх числі знаходиться єнакіївська шахта "Юнком", де в радянські часи був проведений ядерний вибух, тому її затоплення призведе до неминучої радіаційної катастрофи.

З таким побоюванням виступила перший віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ВР.

Небезпечну ситуацію на Донеччині Геращенко обговорювала під час зустрічі з представниками Норвегії на чолі з держсекретарем норвезького МЗС Аудуном Халворсеном. В ході переговорів було обговорено широке коло питань з приводу двосторонньої співпраці і ситуації на сході України.

Геращенко привернула увагу норвезьких представників до небезпечної ситуації, пов'язаної з затопленням шахт на окупованому Донбасі. Вона підкреслила, що Росія навмисно відмовляється обговорювати це питання і не допускає міжнародних фахівців для моніторингу ситуації.

На підставі ситуації, що склалася Геращенко підкреслила, що питання про введення миротворців ООН на Донбас ще й через це залишається пріоритетним, тому що радіаційна катастрофа, яку стимулюють бойовики, несе загрозу для мирного населення і дітей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що мешканці так званої "ДНР" в шоці від указу Захарченко припинити відкачку води з шахти "Юнком".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?