У Верховну Раду під конвоєм: Савченко висунула нову вимогу суду
Категорія
Україна
Дата публікації

У Верховну Раду під конвоєм: Савченко висунула нову вимогу суду

У Верховну Раду під конвоєм: Савченко висунула нову вимогу суду

Затримана за підозрою в підготовці теракту в Верховній Раді нардепка Надія Савченко вимагає, щоб її щодня возили на роботу під конвоєм. Вона наполягає, щоб її надали можливість їздити по Україні і дозволили спілкуватися з виборцями, не дивлячись на арешт.

З такою вимогою Савченко виступила на засіданні Шевченківського суду, на якому розглядається продовження запобіжного заходу для нардепки, передає ONLINE.UA з посиланням на УП.

"Забезпечте мені роботу. Є закон про Верховну Раду. Там є розпорядок дня народного депутата. Вивчіть його, прокурори. Влаштуйте мені доставку щоранку з СІЗО в ВР. Не можна конвою під купол - добре, стійте, чекайте, поки я закінчу роботу. Влаштуйте мені доставку в комітети",- зажадала Савченко.

Нардепка вважає, що згідно із Законом України їй зобов'язані забезпечити роботу у Верховній Раді і можливість спілкуватися з виборцями. Вона заявила, що готова їздити на зустріч з українцями в автозаку і в наручниках, а після повертатися в СІЗО.

"Надайте мені можливість працювати в ВР в повному обсязі, якщо залишите під вартою. Або відпускайте - з браслетом або як, але дайте можливість виконувати свою роботу",- підбила підсумок своїх вимог Савченко, запевнивши суд, що не має наміру ховатися від слідства.

Нагадаємо, Савченко підозрюють в підготовці терактів у Верховній Раді і сприянні терористичним організаціям. Нардепку заарештували 23 березня терміном на два місяці. Яцщо вина Савченко буде доведена, то їй загрожує покарання аж до довічного ув'язнення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Савченко попросила безкоштовного адвоката, так як у неї немає грошей на платних захисників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?