Картина Модільяні "Оголена, що лежить" пішла з молотка за рекордну суму
Категорія
Культура
Дата публікації

Картина Модільяні "Оголена, що лежить" пішла з молотка за рекордну суму

Картина Модільяні "Оголена, що лежить" пішла з молотка за рекордну суму
Джерело:  online.ua

Картина італійського художника Амедео Модільяні "Оголена, що лежить" поставила рекорд аукціонів Sotheby's: вона була продана за $157 млн.

Про це повідомили на офіційній сторінці Sotheby's у Twitter, передає ONLINE.UA.

Торги Sotheby's відбулися в Нью-Йорку. Сумма у $157 млн є найвищою ціною лота в історії даного аукціонного будинку. Ім'я нового власника полотна геніального творця не розкривається.

Продана 14 травня цього року "Оголена, що лежить", була написана Модільяні в 1917 році. Це одна з найбільших робіт італійського творця і одна з п'яти його картин з оголеною натурою, які виставлялися на аукціони.

На торги Sotheby's це полотно, за даними видання The Guardian, було виставлено ірландським бізнесменом Джоном Маньєром, який купив його 15 років тому за $26,9 млн.

Абсолютний рекорд аукціонної ціни на роботи Амедео Модільяні належить іншій картині "Оголена, що лежить", яку продали на Christie's за $170,4 млн.

Абсолютний рекорд вартості живописного полотна поставила картина Леонардо да Вінчі "Спаситель світу", яку росіянин Дмитро Риболовлєв продав на аукціоні Christie's за $450,3 млн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відому картину Ван Гога вартістю понад $50 млн виставили на аукціон у Нью-Йорку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?