Facebook опинився в новому скандалі з витоком даних мільйонів користувачів
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook опинився в новому скандалі з витоком даних мільйонів користувачів

Facebook опинився в новому скандалі з витоком даних мільйонів користувачів
Джерело:  New Scientist

Особисті дані 3 млн користувачів соціальною мережою Facebook протягом чотирьох років знаходилися у відкритому доступі через один з його додатків.

Це з'ясувало видання New Scientist в ході власного розслідування, передає ONLINE.UA.

Мова йде про інформацію, яку зібрав додаток myPersonality, що був створений у відомому британському університеті Кембридж.

Додаток пропонував користувачам Facebook пройти психологічне тестування і поділитися особистими даними з профілю.

Ним встигли скористатися майже 6 мільйонів людей, половина з яких погодилася поділитися власними даними. Зібрана інформація була викладена на сайті фактично у вільному доступі.

Для отримання даних було достатньо зареєструватися в якості співавтора проекту myPersonality. Також паролі для доступу до бази можна було знайти в мережі.

Доступ був і у комерційних компаній, за умови, що вони не використовуватимуть інформацію для власних цілей.

Інформація в базі була анонімною, однак користувачів, чиї дані потрапили в неї, легко було ідентифікувати, просто зіставивши декілька різних параметрів.

З'ясувалося, що над додатком на одному з початкових етапів працював Олександр Коган, причетний до історії з витоком даних користувачів в компанію Cambridge Analytica.

7 квітня соцмережа заборонила використання myPersonality.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Марк Цукерберг офіційно визнав свою провину за витік персональних даних користувачів Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?