Працівники Google масово звільняються: стала відома причина
Категорія
Технології
Дата публікації

Працівники Google масово звільняються: стала відома причина

Працівники Google масово звільняються: стала відома причина

Близько десятка працівників Google прийняли рішення звільнитися в знак протесту проти співпраці корпорації з Пентагоном.

Про це повідомляє Gizmodo з посиланням на джерела в Google, передає ONLINE.UA.

Google займається розробкою штучного інтелекту для американських військових, який аналізуватиме відео з безпілотників і буде відокремлювати неживі об'єкти від людей. Все це компанія робить в рамках Project Maven.

Співробітники, які вирішили звільнитися, заявили про неприйнятність співпраці з Пентагоном. Вони вважають, що хибний аналіз відео може бути смертельно небезпечний, і що такою діяльністю має займатися людина, а не якийсь алгоритми. На їхню думку, компанія взагалі не повинна працювати з військовими.

Це перше масове звільнення, пов'язане з бізнес-рішеннями Google, про яке стало відомо ЗМІ.

Про зв'язки компанії з програмою Project Maven стало відомо в березні цього року. У квітні працівники створили внутрішню петицію з вимогою припинити співпрацю з Пентагоном. Наразі її підписали майже чотири тисячі чоловік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Google створив нову операційну систему для девайсів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?