Вчені знайшли новий ефективний спосіб боротьби з алкоголізмом
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені знайшли новий ефективний спосіб боротьби з алкоголізмом

Вчені знайшли новий ефективний спосіб боротьби з алкоголізмом
Джерело:  Hi-News

Стійкий алкоголізм можна лікувати за допомогою стовбурових клітин. До такого висновку прийшли чилійські вчені з Університету Сантьяго. Вони провели масштабний експеримент на гризунах і переконалися, що невелика доза мезенхімальних стовбурових клітин може впоратися із згубною залежністю, передає ONLINE.UA.

Ефективність стовбурових клітин в боротьбі з алкоголізмом вчені виявили в ході експерименту над гризунами. Вони ввели алкогольно залежним тваринам невелику дозу людських мезенхімальних стовбурових клітин, які протягом доби побороли тягу до алкоголю у піддослідних.

Відзначається, що такого успіху розробники ефективного способу боротьби з алкогольною залежністю навіть не очікували - 90% лабораторних щурів після введення препарату відмовилися від добровільного вживання алкоголю. При цьому дія препарату тривала до п'ять тижнів, що вважається грандіозним досягненням в області боротьби з хронічною залежністю людей від наркотичних речовин.

В даний час вчені продовжують дослідження в даному напрямку. Вони планують випустити лікарський препарат на основі стовбурових клітин, який вже скоро може з'явитися у продажу в аптеках.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені створили унікальне татуювання для безпечної засмаги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?