Парламент Шотландії відхилив законопроект про Brexit
Категорія
Світ
Дата публікації

Парламент Шотландії відхилив законопроект про Brexit

Парламент Шотландії відхилив законопроект про Brexit
Джерело:  BBC

Парламент Шотландії відмовився підтримати законопроект щодо виходу Великої Британії зі складу Європейського Союзу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Лейбористи, зелені і ліберальні демократи Шотландії продемонстрували неймовірну єдність з Шотландською національною партією, заявивши, що даний проект обмежує права національного парламенту.

Депутати проголосували 93 голосами проти 30 за те, що парламент Шотландії не надає згоди на законопроект про вихід з ЄС.

Вони схвалили пропозицію уряду з поправкою лейбористів, в якій був заклик до відновлення переговорів між британським і шотландським урядом.

Рішення парламенту Шотландії не має безпосередніх наслідків і є символічним, бо у нього немає права вето. Однак якщо Тереза Мей і надалі наполягатиме на необхідності прийняття законопроекту, то це буде першим випадком в історії, коли британський уряд проведе законопроект всупереч шотландській волі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Тереза Мей назвала суму компенсації за вихід Великобританії з Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?