Миру не буде: Кім Чен Ин вирішив скасувати зустріч з Дональдом Трампом
Категорія
Світ
Дата публікації

Миру не буде: Кім Чен Ин вирішив скасувати зустріч з Дональдом Трампом

Миру не буде: Кім Чен Ин вирішив скасувати зустріч з Дональдом Трампом
Джерело:  BBC

Північна Корея пригрозила скасувати заплановані на 12 червня переговори лідера країни Кім Чен Ина з президентом США Дональдом Трампом.

Як повідомляє BBC, таку заяву зробив перший заступник очільника МЗС КНДР Кім Ге Гван, передає ONLINE.UA.

Також у КНДР заявили про скасування переговорів з Південною Кореєю, які мали пройти 16 травня.

Заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Кім Ке Гван звинуватив владу США в тому, що вона приховує справжні наміри і робить нерозважливі заяви. Зокрема, замміністра вказав на радника з питань національної безпеки США Джона Болтона.

Той раніше припустив, що КНДР може слідувати лівійської моделі ядерного роззброєння. Такий крок, на думку аналітиків, викличе чимале занепокоєння у влади Північної Кореї, враховуючи долю тодішньої лівійської влади.

"Це, по суті, прояв жахливо зловісної дії - нав'язування нашій гідній державі долі Лівії або Іраку, які занепали через те, що поступилися великим державам. Ми вже проливали світло на висловлювання Болтона в минулому, і ми не приховуємо нашого почуття відрази до нього", - наголосив Кім Ке Гван, який є відповідальним за переговори щодо ядерно-ракетної програми країни.

Він заявив, що у випадку, якщо США заганятимуть КНДР у кут і вимагатимуть відмови від ядерної зброї в односторонньому порядку, то Північній Кореї доведеться переглянути питання проведення саміту.

Заступник міністра підкреслив, що його країна покладала великі надії на те, що саміт призведе до поліпшення нинішньої ситуації на Корейському півострові, втім "шкода, що США провокують її перед самітом, розкидаючись сміховинними заявами".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в мережі з'явились фото ядерного полігону в КНДР до та після демонтажу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?