В Італії хочуть скасувати санкції проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

В Італії хочуть скасувати санкції проти Росії

В Італії хочуть скасувати санкції проти Росії
Джерело:  Huffington Post Italia

Італійські ЗМІ повідомили, що в коаліційній угоді щодо формування уряду країни між "Рухом 5 зірок" та партією "Ліга" є пункт про скасування санкцій проти Російської Федерації.

Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Huffington Post Italia.

Отримана виданням копія угоди датується 14 травня 2018 року і узгоджена лідерами обох партій, підписів наразі ще немає. Існує ймовірність, що текст угоди в подальшому буде змінений.

Також зазначається, що балансування у зовнішній політиці є італійською спеціалізацією, і новостворений уряд лише підтвердить основні принципи останніх років.

В угоді, з однієї сторони, доводиться лояльність до НАТО і Сполучені Штати називаються "привілейованим союзником", а з іншого в тексті сказано "про відкритість для Росії, яка сприймається не як загроза, а як економічний і торговельний партнер".

За даними видання, на вимогу правої партії "Ліга" в угоді визначено негайне скасування санкцій проти Росії та реабілітацію Москви як стратегічного партнера в таких районах, як Лівія, Сирія та Ємен.

Нагадаємо, для скасування європейських санкцій проти РФ необхідна згода всіх країн Европейського Союзу.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що у Росії будуть саджати у в'язницю за виконання санкцій США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?