Посли 16 держав закликали Україну захищати права ЛГБТІ
Категорія
Україна
Дата публікації

Посли 16 держав закликали Україну захищати права ЛГБТІ

Посли 16 держав закликали Україну захищати права ЛГБТІ
Джерело:  online.ua

Глава Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі та посли 16 країн закликали Україну захищати права ЛГБТІ.

Про це йдеться у спільній заяві з нагоди Міжнародного дня протидії гомофобії та трансфобії, передає ONLINE.UA.

Дану заяву підписали посли Австралії, Австрії, Швейцарії, Данії, Бельгії, Канади, Кіпру, Європейського Союзу, Нідерландів, Фінляндії, Португалії, Німеччини, Франції, Норвегії, Швеції, Великобританії та США.

"Україна досягла помітного прогресу у визнанні та захисті прав людини, але ця робота ще не завершена. Ми закликаємо Україну, спираючись на ці успіхи, і надалі підтримувати рівність, гідність і верховенство права для всіх", - сказано в заяві.

За їх словами, міжнародне співтовариство хоче безпеки для усіх представників ЛГБТІ-спільноти України, їх друзів, рідних і прихильників рівності та толерантності.

Посли зазначили, що толерантність і повага до різноманітності є необхідними для демократичних суспільств.

"Ми ще раз підтверджуємо нашу підтримку реалізації національної стратегії з прав людини та відповідного плану дій, в тому числі – подальших кроків у сфері боротьби з дискримінацією для ЛГБТІ-громадян та боротьби із злочинами на ґрунті ненависті за ознакою сексуальної орієнтації", - підкреслили дипломати.

Вони повідомили, що 17 червня в Києві запланований "Марш рівності". Посли закликали правоохоронців захищати права ЛГБТІ, а звичайних українців попросили поважати право на мирні зібрання.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що у Європарламенті схвалили надання Україні мільярдної фінансової допомоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?