Трамп прийняв несподіване рішення щодо санкції проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп прийняв несподіване рішення щодо санкції проти Росії

Трамп прийняв несподіване рішення щодо санкції проти Росії
Джерело:  online.ua

Американський президент Дональд Трамп доручив підлеглим підготувати план введення нових санкцій проти Російської Федерації через порушення ракетного договору.

Про це сказано в розпорядженні лідера США, опублікованому на сайті Білого дому, передає ONLINE.UA.

"Відповідно до повноважень, покладених на мене як на президента Конституцією і законами США, я доручаю держсекретареві в координації з міністром фінансів, міністром оборони, міністром торгівлі та директором національної розвідки виконати вимоги, викладені в розділі 1244 (пункт "С", 1-4) закону про військовий бюджет США на 2018 фінансовий рік", - йдеться в тексті.

Трамп має представити Конгресу США доповідь з детальним планом введення заходів щодо осіб, які несуть відповідальність за невиконання Росією положень Довору про ліквідацію ракет середнього і малого радіусу дії.

Він також зобов'язаний надати список цих осіб, включаючи високопоставлених чиновників з РФ. Серед найбільш вірогідних санкцій є заморожування усіх активів на території США і заборона на в'їзд. Також Дональд Трамп може запропонувати інші заходи, які він вважає доречними.

Як раніше писав ONLINE.UA про те, що  італійські ЗМІ повідомили, що в коаліційній угоді щодо формування уряду країни між "Рухом 5 зірок" та партією "Ліга" є пункт про скасування санкцій проти Російської Федерації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?