Трамп вмовляє Меркель відмовитись від «Північного потоку-2»: відомі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп вмовляє Меркель відмовитись від «Північного потоку-2»: відомі подробиці

Трамп вмовляє Меркель відмовитись від «Північного потоку-2»: відомі подробиці
Джерело:  The Wall Street Journal

Американський президент Дональд Трамп намагався відмовити німецьку канцлерку Ангелу Меркель від підтримки будівництва газотранспортної системи "Північний потік-2".

Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal з посиланням на представників урядів Німеччини, США та країн Європейського Союзу, передає ONLINE.UA.

За їх інформацією, під час зустрічі з Ангелою Меркель у минулому місяці, Дональд Трамп наполягав на тому, що Німеччина повинна припинити підтримку проекту "Північного потоку-2".

У випадку позитивної відповіді, США були готові до дискусії з Євросоюзом про нові торгові домовленості. З їх допомогою можна було б уникнути трансатлантичної торгової війни.

Зазначимо, що без належного торгового врегулювання у Європі вже з початку червня зіткнуться з американськими митами США на імпорт алюмінію та сталі.

У Держдепі США повідомили, що "Північний потік-2" може посилити залежність європейських держав від російського газу. Сполучені Штати вважають, що росіяни можуть встановити обладнання для розвідки прямо на газопроводі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що заступник міністра закордонних справ Польщі Конрад Шиманський заявив, що "Північний потік-2" створювати не можна, бо в результаті збитків зазнає і ЄС, і Україна, а виграє тільки Росія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?