Перемовини двох диктаторів: Путін зустрівся з Башаром Асадом
Категорія
Світ
Дата публікації

Перемовини двох диктаторів: Путін зустрівся з Башаром Асадом

Перемовини двох диктаторів: Путін зустрівся з Башаром Асадом

У четвер, 17 травня, президент Росії Володимир Путін зустрівся з сирійським лідером Башаром Асадом для обговорення "військового успіху" Сирії в боротьбі з терористичними угрупуваннями.

Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на AFP.

"Після успіху сирійської урядової армії в боротьбі з терористами є умови для початку масштабного політичного процесу", - сказано в заяві президента РФ, опублікованій одразу після зустрічі.

Путін також додав, що у "найбільш активній фазі цього процесу іноземні збройні сили вийдуть із території Сирії", але не став уточнювати, про які саме іноземні сили йде мова.

Він наголосив, що далі стоїть завдання відновити економіку країни і надати гуманітарну допомогу усім, хто її потребує.

Водночас сирійський диктатор заявив, що не всі країни хочуть стабільності у Сирії, але він сподівається на підтримку зі сторони Росії.

"З вами та іншими партнерами і друзями ми будемо продовжувати досягати значного прогресу в мирному процесі. Завдяки воєнним успіхам нам вдається нормалізувати ситуацію в країні, відкриваючи шлях для повернення багатьох наших співвітчизників",- зазначив Асад.

Нагадаємо, саме завдяки участі Росії у війні в Сирії режим Асада зміг вижити.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Пашинян прилетів на зустріч з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?