Трамп несподівано пообіцяв захистити Кім Чен Ина: відомі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп несподівано пообіцяв захистити Кім Чен Ина: відомі подробиці

Трамп несподівано пообіцяв захистити Кім Чен Ина: відомі подробиці
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп пообіцяв захист північнокорейському лідеру Кім Чен Ину, якщо той погодиться на ядерне роззброєння.

Про це американський лідер заявив журналістам після зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, передає ONLINE.UA.

"Кім отримає виключно надійні гарантії", – зазначив Трамп, маючи на увазі, що США не буде приймати жодної участі в акціях, які якимось чином спрямовані на повалення режиму у КНДР, а навпаки нададуть економічну допомогу.

Дональд Трамп не погодився з власним радником з питань національної безпеки Джоном Болтоном. Той нещодавно заявив, що на початку 2000-х США одразу скасували санкції проти Лівії, переконавшись, що вона згорнула ядерні проекти, і що подібний сценарій підходить у випадку Північної Кореї.

"Це зовсім інший випадок. Лівії ми не давали ніяких гарантій безпеки", – розповів президент США. Він зазначив, що лівійська модель стане актуальною, якщо країни не дійдуть згоди про ядерне роззброєння.

Водночас Трамп запевнив, що в разі згоди Кім Чен Ин і далі керуватиме Північною Кореєю, яка стане багатою державою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кім Чен Ин вирішив скасувати зустріч з Дональдом Трампом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?