Виписка Сергія Скрипаля з лікарні: з'явився перший коментар Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Виписка Сергія Скрипаля з лікарні: з'явився перший коментар Путіна

Виписка Сергія Скрипаля з лікарні: з'явився перший коментар Путіна
Джерело:  BBC

У п'ятницю, 18 травня у Великій Британії виписали з лікарні екс-полковника ГРУ РФ Сергія Скрипаля, який разом в дочкою був отруєний на початку березня 2018 року нервово-паралітичною речовиною. Російський глава Володимир Путін прокоментував виписку Скрипаля, висловивши впевненість, що якби проти нього було застосовано бойова отруйна речовина, то він би загинув на місці.

З таким коментарем Путін виступив в ході спільної прес-конференції з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель після переговорів в Сочі, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Що стосується Скрипаля, хочу сказати ... Дай бог йому здоров'я. Ось повідомляють, що він вийшов з лікарні і почувається добре. Слава богу! Я думаю, що якби, як стверджують наші британські колеги, було використано бойову отруйну речовину, то ця людина загинула б на місці",- заявив Путін.

Британська поліція в свою чергу заявила, що розслідування у справі Скрипаля триває. Правоохоронці не розкривають його подробиць і не повідомляють, які заходи вжито для безпеки Сергія і Юлії Скрипалів.

У той же час Москва наполягає на зустрічі зі Скрипалем, щоб особисто від нього почути відмову від співпраці з російською стороною.

"Ми наполягаємо на зустрічі з Скрипалем, це передбачено Віденською конвенцією 1963 року. І людина повинна сказати це особисто. Сьогодні ніхто не чув його голосу, ніхто не бачив його фотографій, ніхто не знає, в якому стані він знаходиться, і тому відповідно до конвенції ми повинні переконатися, що ця людина жива, що у неї все в порядку, і тоді, якщо він скаже, що йому не потрібні наші послуги, то ми закриваємо цю історію", - прокоментував виписку Скрипаля посол РФ в Лондоні Олександр Яковенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що розробник отрути "Новачок" розповів, чому речовина не вбила Сергія Скрипаля та його доньку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?