Путін погодився на введення миротворців на Донбас, але з чіткою умовою - ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін погодився на введення миротворців на Донбас, але з чіткою умовою - ЗМІ

Путін погодився на введення миротворців на Донбас, але з чіткою умовою - ЗМІ
Джерело:  NV

Російський глава Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час переговорів в Сочі обговорили введення миротворців на Донбас. Президент РФ згоден на введення миротворчої місії, але тільки якщо в ній не братимуть участь солдати НАТО.

Про це повідомив головний редактор радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедиктов, передає ONLINE.UA з посиланням на НВ.

Венедиктов, посилаючись на власні джерела, уточнив, що на зустрічі Путіна з Меркель відбулася "дуже цікава" розмова про Україну. Там порушувалося питання про введення миротворчої місії на всю територію Донбасу, а не тільки на лінію розмежування конфлікту. На це Путін погодився піти, але якщо серед миротворців ООН не буде представників НАТО.

"Миротворці не повинні бути солдати НАТО. Жодної країни НАТО. Це умова Росії, вона прийнята. Але, з іншого боку, там можуть бути шведи, вірмени і так далі. Це складна конструкція, яка повинна йти одночасно з виведенням і російських радників - давайте назвемо це так - і незаконних збройних формувань, і української армії",- додав Венедиктов.

Реакція Меркель на умову Путіна щодо введення миротворців на Донбас невідома. Уточнюється лише, що умова російського глави прийнята і буде обговорюватися на подальших зустрічах, найближча з яких відбудеться вже 24 травня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Курт Волкер назвав єдиний спосіб завершення війни на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?