Вихід України з СНД: Порошенко повідомив про нове рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Вихід України з СНД: Порошенко повідомив про нове рішення

Вихід України з СНД: Порошенко повідомив про нове рішення
Джерело:  online.ua

Україна не тільки вийде з СНД, але і перегляне всі міжнародні договори, укладені в рамках Співдружності Незалежних Держав, на відповідність національним інтересам країни.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час заходів з вшанування пам’яті жертв політичних репресій у Биківні, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського гаранта.

"Ми, український народ, зробили свій європейський вибір. Ми впевнено виходимо зі сфери російського впливу",- прокоментував Порошенко вихід України з СНД.

Український глава підкреслив, що Україна ще з часів Біловезької пущі розглядала СНД як інструмент цивілізованого розлучення з імперією. Але через російську політику цивілізовано не вийшло.

"Москва прагнула переробити Співдружність в оновлену імперію, де б усі, як в старі радянські часи, звіряли б годинник за Спаською вежею Кремля. Тому Україна не ратифікувала статут СНД і не збиралася ставати повноцінним його учасником", - додав Порошенко.

Порошенко пообіцяв зробити все можливе, щоб Україна безповоротно вийшла з смертельно небезпечної зони тяжіння до Російської імперії, тому всі договори, укладені в рамках СНД, будуть анульовані в односторонньому порядку, якщо вони хоч трохи будуть не відповідать українським інтересам.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко підписав указ про відкликання всіх українських представників зі структур СНД.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?