Космічне видовище: телескоп TESS надіслав перше фото на Землю
Категорія
Технології
Дата публікації

Космічне видовище: телескоп TESS надіслав перше фото на Землю

Космічне видовище: телескоп TESS надіслав перше фото на Землю
Джерело:  online.ua

Телескоп TESS надіслав на Землю перше космічне фото, на якому зображено сузір'я Центавр. На знімку показано справжнє космічне видовище зі скупчення більше 200 тисяч зірок.

Вражаюче космічне фото, зроблене апаратом TESS, було опубліковано на офіційному сайті NASA, повідомляє ONLINE.UA.

На видовищному фото можна розглянути край туманності Вугільний Мішок, а зліва знизу чітко видна яскрава зірка Хадар, яка є одинадцятою за яскравістю на нічному небі.

У NASA зазначають, що це фото стало першим тестовим знімком TESS. Надалі телескоп робитиме знімки в більш високій якості.

Нагадаємо, телескоп TESS був відправлений на орбіту компанією SpaceX за допомогою ракети Falcon 9 у квітні 2018 року. У NASA апарат назвали "мисливцем за планетами", так як його місія полягає в пошуку невідомих раніше зірок, порівнянних за розмірами з нашою планетою, а також наявності в їх атмосферах кисню.

TESS оснащений чотирма камерами з матрицями дозволом 16,8 мегапікселів, що працюють в спектральному діапазоні від 600 до 1000 нанометрів. Апарат буде робити знімки кожного разу, як тільки буде фіксувати зміни блиску зірки, що підходить за параметрами пошуку. При цьому досліджуватися будуть тільки ті планети, які розташовані не далі 300 світлових років від Землі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені дізналися, коли потухне Сонце і що буде відбуватися на Землі в цей момент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?