Топ-менеджера Рибалки засудили за фінансування ОРДЛО, - нардеп
Категорія
Економіка
Дата публікації

Топ-менеджера Рибалки засудили за фінансування ОРДЛО, - нардеп

Топ-менеджера Рибалки засудили за фінансування ОРДЛО, - нардеп
Джерело:  bigmir)net

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ігор Артюшенко з трибуни прес-пойнта Верховної Ради заявив про невідворотність покарання для представників проросійської 5-ї колони в Україні. Зокрема, Артюшенко згадав рішення Сумського апеляційного суду від 29 березня цього року, який виніс обвинувальний акт обвинуваченому в пособництві і фінансуванні тероризму громадянину Юрію Джабраїлову. Про це повідомляє Вigmir.net, передає ONLINE.UA.

На момент арешту восени минулого року Джабраїлов працював топ-менеджером ТОВ Снек Експорт. Компанії, яка входить в сімейний бізнес нардепа від Радикальної партії Олега Ляшка, екс-глави комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та діяльності Сергія Рибалки.

"Джабраїлов добровільно пішов на угоду зі слідством і визнав, що протягом 2016 року спільно з іншими особами сприяв незаконному постачанні продукції ТОВ Снек Експорт на тимчасово окупованих територіях, тобто - визнав факт фінансування терористів з так званих ДНР і ЛНР. В результаті угоди зі слідством Джабраїлов тепер повинен заплатити за свої діяння 150 000 штрафу", - заявив журналістам Артюшенко.

Разом з тим Артюшенко повідомив, що справу про фінансування сімейним підприємством Сергія Рибалки терористів в ОРДЛО і російських окупантів в Криму до сих пір не завершена через тиск на слідство і суд. Зокрема, до суду досі не може потрапити справа іншого топ-менеджера сімейного підприємства нардепа-радикала Дениса Пробачая.

"Поки залишається невідомою доля іншого топ-менеджера компанії Снек-Експорт Дениса Пробачая, який був затриманий в минулому році разом з Джабраїловим. Його адвокати, ймовірно, через процесуальної зачіпки блокують передачу справи по пробачаю в суд. Я хочу нагадати, що саме ці адвокати, і це публічно в залі суду було підтверджено, цинічно заявляли, що на території України немає терористичних організацій ДНР і ЛНР. Тому вони не бачать нічого поганого в торгівлі підприємств з ОРДЛО. Антидержавна діяльність таких адвокатів, топ-менеджерів і власників, які прямо паразитують на цій війні, допомагають зробити все для того, щоб, на жаль, Україна в ній програла", - висловив своє обурення нардеп від фракції Блоку Петра Порошенка Ігор Артюшенко.

Артюшенко окремо звернувся до українських правоохоронців із закликом захистити українську державу, суспільство і кожного громадянина від "масового наступу мобілізованою і добре фінансово цільової проросійської 5-ї колони". "Всі вони повинні знати, що покарання за всіма статтями Кримінального кодексу буде справедливим, неминучим і невідворотним", - завершив свій виступ народний депутат від президентської фракції в парламенті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?