В Одесі відбувся Перший регіональний Український Жіночий Конгрес
Категорія
Україна
Дата публікації

В Одесі відбувся Перший регіональний Український Жіночий Конгрес

В Одесі відбувся Перший регіональний Український Жіночий Конгрес
Джерело:  online.ua

18 травня в Одесі відбувся Перший регіональний Український Жіночий Конгрес за ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості», повідомляє ONLINE.UA.

Конгрес зібрав більше шестидесяти представників міжнародних організацій та посольств, а також активних та успішних жінок і чоловіків з політики, бізнесу та неурядового сектору з Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

У ролі спікерів виступали: Ірина Геращенко, Олена Кондратюк, Мері О’Хейген, Альона Бабак, Ірина Луценко, Марія Іонова, Світлана Войцеховська, Тетяна Кузнєцова, Геннадій Зубко, Анастасія Дівінська, Олексій Мушак, Денис Ковриженко, Максим Степанов, Карл Стурен, Людмила Кравченко, Євген Кулик, Таїсія Скрипник, Ольга Чернюк, Олександр Доброер, Лілія Леонідова, Ігор Луговський.

На трьох дискусійних панелях Конгресу обговорили питання посилення політичної і громадської участі жінок на різних рівнях та розширення їх економічних можливостей, а також подолання ґендерних стереотипів у суспільстві та посилення ґендерної освіти і просвіти.

Головна радниця і старша директорка НДІ в Україні Мері О’Хейген виступила першою на конгресі з презентацією «Ґендерна рівність як глобальний тренд у світі та Україні». Відповідаючи на питання учасників Конгресу, Мері О’Хейген наголосила, що ґендерне квотування вже успішно імплементовано в понад 100 країнах.

Ірина Геращенко, народна депутатка України, Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганцькій областях під час дискусії "Збільшення представництва жінок в політиці на всіх рівнях - це необхідність чи тренд" сказала: "У силових структурах залишається консерватизм. Але закон про нацбезпеку, який ми обовязково приймемо до кінця цієї сесії, зафіксує питання про цивільного міністра оборони - у нас жінка зможе стати міністеркою оборони.

"Ґендерні стереотипи є поширеним порушенням прав людини, вони часто є причиною дискримінації жінок," - заявила Анастасія Дівінська, Голова офісу UN Women Ukraine під час дискусії "Ґендерні стереотипи: який їх вплив та як протидіяти дискримінації".

Наступні регіональні конгреси пройдуть восени у Львові та Харкові. Другий Український Жіночий Конгрес за участі перших осіб держави, іноземних гостей, міжнародних місій, представників бізнесу, громадського сектору та медіа відбудеться 7-8 грудня 2018 року у Києві.

Конгрес в Одесі пройшов у партнерстві з Національним демократичним Інститутом (NDI), Програмою ООН Жінки, Міжнародним фондом електоральних систем (IFES), Проектом «Ґендерне бюджетування України».

Як раніше повідомляв ONLINE.UA,  у Києві протягом двох днів 22-23 листопада 2017 року проходив Перший Український Жіночий Конгрес.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?