"Замучили правки депутатів": Комітет Ради оголосив демарш
Категорія
Україна
Дата публікації

"Замучили правки депутатів": Комітет Ради оголосив демарш

"Замучили правки депутатів": Комітет Ради оголосив демарш

21 травня стало відомо, що Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відмовився розглядати будь-які законопроекти до того моменту, поки депутатам не заборонять вносити правки до Кримінального та інших кодексів.

Як повідомляє "Українська правда", про це заявив голова комітету Андрій Кожем'якін під час погоджуваної ради, передає ONLINE.UA.

За словами Кожем'якіна, наразі відбувається реєстрація законопроектів, які розглядаються в інших комітетах, але не в профільному.

"Ми постійно їх виявляємо і вже замучилися", - зазначив він і заявив, до секретаріат просто "ховає" подібні ініціативи.  "А як вони це роблять… першими ставлять ті закони, які потрібно змінити, а потім внизу тихенько ховають кримінальні закони, КпАП і КПК", - сказав він.

Голова комітету додав, що така позиція секретаріату є дивною.

"Тому всі проекти, які сьогодні стоять у порядку денному від комітету... комітет ухвалив рішення не брати участь у їхньому розгляді і не представляти у Верховній раді до тих пір, поки не буде проголосовано три законопроекти, які забороняють вносити не законами зміни до Кримінального Кодексу, КПК та Кодексу про адміністративні порушення", - підсумував він.

У свою чергу віце-спікер Ради Ірина Геращенко повідомила, що ніхто не має права заборонити депутатам займатися своєю діяльністю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Верховна Рада ухвалила довгоочікуваний закон про трансплантацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?