Вчені довели наявність дев'ятої планети в Сонячній системі
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені довели наявність дев'ятої планети в Сонячній системі

Вчені довели наявність дев'ятої планети в Сонячній системі
Джерело:  Popular Mechanics

Вчені знайшли у Сонячній системі об'єкт, чиє існування може вказувати на наявність ще однієї планети.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Popular Mechanics.

Астрономи багато років намагаються "спіймати" найбільш віддалену планетою в Сонячній системі, яка складається з матеріалу, від якого не відбивається світло.

Прямого доказу досі не знайдено, але чергова знахідка свідчить про існування певного великого об'єкту на околиці системи.

Знайдений об'єкт 2015 BP519 відноситься до транснептунових. Його розмір у близько 400-700 км робить тіло реальним кандидатом в карликові планети. Один оберт навколо Сонця він робить за 8912 років та 1 місяць.

У виданні підкреслили, що всі об'єкти, які знаходяться від Сонця далі, ніж Плутон, обертаються під дивною траєкторією, а це доводить існування ще одного величезного об'єкта, який перетягує орбіту на себе.

Поки невідомо, коли вчені знайдуть цю планету, бо вона розташована в кілька разів далі за Плутон, тому її не можуть розгледіти телескопи з Землі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені розповіли, що буде після смерті Сонця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?