NASA запустила на МКС ракету, створену разом з українцями: опубліковано відео
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA запустила на МКС ракету, створену разом з українцями: опубліковано відео

NASA запустила на МКС ракету, створену разом з українцями: опубліковано відео
Джерело:  ТСН

21 травня Національне аерокосмічне агентство США запустило ракету-носій Antares, перший ступінь якої створили українські конструктори з "Південмашу".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТСН".

"Прекрасні інженери, низка з них приїхала сюди на космодром, аби інтегрувати першу ступінь, вони ж контролюватимуть телеметрію протягом зворотнього відліку", - повідомив заступник директора програми Antares Курт Еберлі.

Один з представників космодрому заявив, що перший ступінь – це, можна сказати, пальне для ракети, величезний бензобак, за його допомогою ракета злітає.

Ракета з космічним кораблем Cygnus стартувала близько 12:00 за Києвом з бази Wallops Flight Facility. Вона доправить екіпажу близько 3,4 тонн вантажу.

Зокрема, до МКС прибуде "Лабораторія холодного атома" - експеримент, який створений для уповільнення атомів, охолоджуючи їх до температур, набагато нижчих, ніж це можливо зробити на Землі.

Запуск прокоментував і прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у своєму Twitter.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що NASA відправить на Марс космічний вертоліт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?