На Донбасі пройшли потужні бої за Південне: серед бійців ЗСУ багато загиблих і поранених
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі пройшли потужні бої за Південне: серед бійців ЗСУ багато загиблих і поранених

На Донбасі пройшли потужні бої за Південне: серед бійців ЗСУ багато загиблих і поранених
Джерело:  online.ua

За минулу добу, 21 травня ситуація на Донбасі залишалася складною і напруженою. Бойовики намагалися вибити українських захисників зі звільненого Південного, атакувавши позиції ООС з трьох напрямків. В ході потужного бою загинули двоє бійців ЗСУ, ще дев'ятеро українських військових отримали поранення.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Всього за минулу добу бойовики здійснили 53 обстріли по позиціях українських захисників. Вони атакували позиції ООС біля Авдіївки і Мар'їнки, застосовуючи міномети і артилерію.

На Луганському напрямку терористи вели вогонь в районі Троїцького, на Донецькому - ворог активізувався в районі Зайцевого, майорська, Залізного, Новгородського, Новогнатівки, Водяного і Широкино.

Відзначається, що бойовики не менше 30 разів застосовували по позиціях ООС 122-мм артилерію, 120-мм і 82-мм міномети. Бійці ЗСУ дали адекватну відповідь ворогові, не дозволивши витіснити себе з зайнятих оборонних позицій. В результаті потужних боїв терористи зазнали масштабних втрат - за даними розвідки, українськи військові знищили 15 і поранили 13 бойовиків.

Також окупанти російсько-терористичних військ обстрілювали мирних жителів Торецька і Горлівки. За даними СЦКК, увечері 21 травня бойовики випустили більше 10 мін по населеному пункту Зайцеве.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі показали відео потужного бою на Донбасі, на якому зафіксовано, як українські військові дають відсіч бойовикам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?