Нова ядерна ракета Путіна провалила всі випробування - розвідка США
Категорія
Світ
Дата публікації

Нова ядерна ракета Путіна провалила всі випробування - розвідка США

Нова ядерна ракета Путіна провалила всі випробування - розвідка США
Джерело:  CNBC

Нова російська ракета з ядерною установкою, якої раніше хвалився Путін, провалила всі випробування. З листопада 2017 року по лютий 2018 року вона пройшла чотири випробування, всі з яких закінчилися крахом.

Про провал випробувань російських ракет з енергетичної ядерною установкою повідомляється в звіті розвідки США, передає ONLINE.UA з посиланням на CNBC.

За даними американської розвідки, найуспішнішим випробуванням російської ядерної ракети став запуск, в ході якого вона пролетіла близько 35 км за кілька хвилин, після чого втратила керованість і розбилася. Найкоротший політ нової ракети з ядерною установкою тривав всього 4 секунди - тоді ракета пролетіла не більше 8 км.

Відзначається також і те, що ракети, якими хвалився Путін, оснащені звичайними бензиновими двигунами, а перемикання на ядерну установку у них відбувається вже в польоті. Причиною провалу випробувань, на думку експертів, став саме збій в цьому перемиканні.

За даними каналу, проти запуску нової ядерної ракети Путіна виступали інженери, які працюють над її розробкою вже з 2000 року. Але за наказом Кремля, випробування ракет проводилися, але ядерна зброя не змогла досягти поставленої мети.

Слід зауважити, що під час щорічного послання в березні 2018 року Путін навіть показав відео запуску нових ракет. У роліку продемонстрували запуск стратегічної ракети "Сармат" і крилатої ракети з ядерною установкою. Тоді Путін запевнив, що у нової системи обмеження по дальності польоту немає і вона вже вийшла на задану потужність.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії провели успішні випробування нової гіперзвукової ракети "Кинджал".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?