Головним "досягненням" країни стало прийняття закону про трансплантацію, - Рабінович
Категорія
Економіка
Дата публікації

Головним "досягненням" країни стало прийняття закону про трансплантацію, - Рабінович

Головним "досягненням" країни стало прийняття закону про трансплантацію, - Рабінович
Джерело:  rbc.ua

Про те, що прийняття Радою закону про трансплантацію стало справжньою перемогою команди в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, сказав народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович на телеканалі «112 Україна», повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

«У Верховній Раді прийняли закон про трансплантацію. У воюючій країні, в країні хаосу і беззаконня, де не вірять ні судам, ні правоохоронній системі, дозволили трансплантацію органів. Скажіть, це термінова справа, яка необхідна нашій державі?» - задався питанням політик.

За його словами, в Раді повинні приймати справді важливі закони, які потрібні людям.

«Я прийшов в Раду, читаю порядок денний: про тарифи - немає, про підвищення пенсій - немає, терміново - трансплантація. Так, я розумію, що «країна Супрун» в цей раз перемогла. Коли Супрун (Уляна Супрун, в.о. Міністра охорони здоров'я, - ред.) прийшла до влади, вона сказала: головний закон для мене - це закон про трансплантацію органів, тому що у неї є друг в США, якому чогось не вистачає», - обурився нардеп.

На його думку, будь-яка здорова людина розуміє, якими будуть наслідки прийняття цього закону.

«Не можна було голосувати за цей закон. Я не розумію, хто цей патріот, який голосує за трансплантацію. Навіщо? Чому ви дозволили приватну трансплантацію? Ми з Колею сядемо, зареєструємо фірму і будемо трансплантацією займатися. Ви розумієте, до чого ви штовхаєте країну, в якій за тисячу гривень можуть вбити, а нирка коштує набагато дорожче. Ви записали - потрібно тільки згода людини на трансплантацію. Так ви прекрасно знаєте, що згоду будуть вибивати через борги, через хвороби близьких. Ось і виходить, що головним досягненням країни стало прийняття закону про трансплантацію», - резюмував він.

Нагадаємо, 17 травня Верховна Рада в цілому прийняла закон № 2386а-1 про трансплантацію анатомічних матеріалів людині. «За» проголосували 255 народних депутатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?