Чехія спрощує процедуру працевлаштування для українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Чехія спрощує процедуру працевлаштування для українців

Чехія спрощує процедуру працевлаштування для українців
Джерело:  NV

Чеська влада вирішила спростити процедуру працевлаштування в країні українцям, так як кількість вільних робочих місць в Чехії досягло рекордних значень.

Про це повідомляла міністр праці Чехії Ярослава Нємцова, передає ONLINE.UA з посиланням на НВ.

Відзначається, що на сьогоднішній день в Чехії не зайняті 260 тисяч робочих місць. В основному пустують вакансії медсестер, працівників соціальної сфери і робочі спеціальності середньої технічної і будівельної кваліфікації.

Переговори щодо спрощення і прискорення процедури оформлення дозволу на роботу українців вже проведені Нємцовою в генконсульстві Чехії у Львові. В рамках досягнутої угоди планується розширити робочу квоту для українців до 19600 місць. В рамках цієї програми громадянам України буде надаватися право на працевлаштування терміном на 2 роки.

Слід зазначити, що в даний час в Чехії працюють 374 тисяч іноземців, у тому числі 70 тисяч українців. Більшу частину іноземних робітників в Чеській Республіці складають громадяни ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Польща також планує спростити працевлаштування для українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?