В Україні будуть по-новому ставити оцінки першокласникам
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні будуть по-новому ставити оцінки першокласникам

В Україні будуть по-новому ставити оцінки першокласникам
Джерело:  online.ua

Первачків, які підуть в школу в 2018 році, будуть оцінювати по-новому. У Міністерстві освіти і науки вже представили нову модель оцінювання, яка передбачає виставлення оцінок не тільки за результат, а й за участь дитини в освітньому процесі.

Про нову систему оцінювання першокласників в Україні розповіла глава МОН Лілія Гриневич, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт міністерства.

Для нового оцінювання першокласників в Україні в МОН розробили спеціальне свідоцтво досягнень для кожного учня, яким планується замінити табель. У цій таблиці вчителя будуть оцінювати, як дитина активно працювала на уроці, чи була допитливою, чи добре співпрацювала з іншими учнями.

Нова модель оцінювання першокласників дозволить ставити оцінки учням об'єктивно, а не виходячи з кількості помилок в виконаному завданні. Вона дозволить оцінювати учнів перших класів за чотирма рівнями: "має значні успіхи", "демонструє помітний прогрес", "досягає результатів за допомогою вчителя", "потребує значної уваги і допомоги".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МОН ввело нововведення при вступі до нової української школи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?