Український режисер отримав престижну нагороду на конкурсі в Каннах
Категорія
Культура
Дата публікації

Український режисер отримав престижну нагороду на конкурсі в Каннах

Український режисер отримав престижну нагороду на конкурсі в Каннах
Джерело:  online.ua

Український режисер Хачатур Василян став кращим в категорії "Експериментальне кіно". Нагороду як кращий режисер він отримав на конкурсі Le Petit Cannes Film Festival, який проходив паралельно з основною програмою Каннського кінофестивалю.

Про гучний успіх в Каннах Василян розповів на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Нагороду Le Petit Cannes Film Festival український режисер отримав за короткометражку "Деталі". Фільм був знятий в Києві. У ньому висвітлюється реакція українців на час змін та рефлексія, яка була викликана Маршем рівності, який проходив в українській столиці в 2017 році.

"Тонка, бездоганна і поетична частина кінематографа. Режисер розуміє тему і магію, яка може бути досягнута при натисканні на експериментальні кордони, не втрачаючи з уваги саму мету. Цей фільм залучає глядача до процесу розгадування оповідання",- процитував Василян коментар журі конкурсу Le Petit Cannes Film Festival, яке присудило йому перемогу.

Режисер зазначив, що його картину відібрали на конкурс в Каннах більш ніж з 500 короткометражок. Також він опублікував трейлер фільму, за який отримав престижну нагороду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український режисер Сергій Лозниця отримав приз за кращу режисуру в програмі "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю за фільм "Донбас".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?