Природний Юпітер: NASA показало нове унікальне фото газового гіганта
Категорія
Технології
Дата публікації

Природний Юпітер: NASA показало нове унікальне фото газового гіганта

Природний Юпітер: NASA показало нове унікальне фото газового гіганта
Джерело:  online.ua

Міжпланетний космічний апарат "Юнона" надіслав на Землю нові унікальні фото Юпітера. На знімках газовий гігант відображений в "природному" колірному діапазоні - на фото чітко проглядається Велика Червона Пляма, яке постійно "подорожує" по поверхні Юпітера.

Унікальне фото з Юпітера у високій роздільній здатності було опубліковано на офіційному сайті NASA, передає ONLINE.UA.

Вчені пояснили, що унікальність нового фото Юпітера полягає в тому, що "Юноні" вперше вдалося сфотографувати поверхню газового гіганта "знизу". Тим самим червона пляма, що позначає вічний ураган на Юпітері, перемістилася у верхню частину планети, дозволивши експертам порівняти її з іншими бурями, що бушують на планеті.

У NASA зазначають, що вже в найближчі дні "Юнона" здійснить наступне зближення з Юпітером. Цього разу зонд пролетить через верхній шар атмосфери газового гіганта і отримає нові дані по її структурі і хімічному складу.

Нагадаємо, апарат "Юнона" був запущений на Юпітер в 2011 році, але досяг орбіти цієї планети тільки через п'ять років, в 2016 році. За останні два роки зонд зробив 12 зближень з газовим гігантом, поставляючи на Землю унікальні знімки з цієї загадкової планети.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше апарату "Юнона" вдалося сфотографувати Велику Червону Пляму на Юпітері при максимальному зближенні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?