Відоме німецьке видавництво відмовляється змінити атлас з "російським" Кримом
Категорія
Світ
Дата публікації

Відоме німецьке видавництво відмовляється змінити атлас з "російським" Кримом

Відоме німецьке видавництво відмовляється змінити атлас з "російським" Кримом

Видавнича група Mair Dumont з Німеччини випустила атлас світу, позначивши Крим територією РФ, та більше року не погоджується вносити правки.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пост користувача Сергія Каменського у Facebook, передає ONLINE.UA.

Активіст Олександр Снідалов розповів, що подібний атлас, випущений путівником Marco Polo видавничої групи Mair Dumont, у минулому році намагалися вилучити з продажу. Але видавництво заявило, що на атласі друкує ситуацію у світі "де-факто".

Пізніше видавництво все ж вилучило спірний атлас з продажу та перевидало його з вірним позначенням Криму.

Атласом самого Mair Dumont, про який повідомляє Каменський, генконсульство України в Мюнхені займається більше року. Дипломат Дмитро Шевченко зазначив, що вже були зустрічі з головами видання і численні листи їм.

"Тобто це не та ситуація, коли вони щось роблять просто помилково без розуміння ситуації. Вони все розуміють, але те, що Крим треба позначати російським - це їхня принципова позиція", - зазначив консул.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що скандально відомий Берлусконі назвав Крим "найкрасивішою частиною Росії".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?