Розвідка Іспанії звинуватила Росію у підтримці каталонських сепаратистів
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка Іспанії звинуватила Росію у підтримці каталонських сепаратистів

Розвідка Іспанії звинуватила Росію у підтримці каталонських сепаратистів
Джерело:  El Pais

Національний криптологічний центр Іспанії, який відповідає за захист від кібератак на мережі державних адміністрацій, в офіційному звіті оприлюднив свої підозри щодо втручання РФ в каталонську кризу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на El Pais.

У документі, в якому перераховані усі кіберзагрози, виявлені минулого року, сказано про втручання Москви, хоча і без уточнень.

"Здається доведеним наявність активістів, підтримуваних російськими інститутами, у медійному висвітленні конфлікту унаслідок ситуації, що виникла в Каталонії протягом 2017 року через ухилення від конституційної законності певних каталонських автономних установ", — сказано у доповіді криптологічного центру.

Зазначається, що підтримка полягала в спотворенні інформації, яка з'являлася в ЗМІ. Влада Іспанії вже повідомляла, що пости, підштовхуючі підтримувати незалежність Каталонії в самий розпал кризи, поширювалися в соціальних мережах з серверів, розташованих в Російській Федерації та Венесуелі.

"Публікація інформації або інтоксикація засобів інформації або соціальних мереж масово і цілеспрямовано використовувалися представниками державних структур з метою дестабілізувати інші держави і поляризувати цивільне населення",  - підкреслили у розвідці.

Нагадаємо, восени в Каталонії відбувся референдум щодо виходу регіону зі складу Іспанії. Державна влада ще до голосування назвали його нелегітимним.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США запідозрили Росію в хакерських атаках на сервера Олімпіади-2018.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?