Фермент старості: знайдений ефективний спосіб продовження життя
Категорія
Технології
Дата публікації

Фермент старості: знайдений ефективний спосіб продовження життя

Фермент старості: знайдений ефективний спосіб продовження життя
Джерело:  Hi-News

Вчені з Нідерландів і Великої Британії довели, що тривалість життя залежить від активності ферменту РНК-полімераза-III (Pol III). Вони провели експеримент і з'ясували, що навіть незначне пригнічення активності цього ферменту старості дозволить не менше ніж на 10% продовжити життя, передає ONLINE.UA.

Експеримент по інгібуванню - гальмуванню активності ферменту було проведено на дріжджах, мухах і черв'яках, так як вони мають мало спільного в будові, але в них у всіх міститься Pol III. За результатами було встановлено, що в кожному організмі зменшення активності Pol III сприяло подовженню життя.

В ході дослідження також було встановлено, що фермент РНК-полімераза-III знижує тривалість життя за рахунок негативного впливу на функцію стовбурових клітин, здоров'я кишечника і виживання в зрілому віці. Ефект від його інгібування наукові співробітники порівняли з дією імуномодулюючого преперату рапаміціну, який здатний збільшувати тривалість життя гризунів і багатьох інших тварин.

Найближчим часом експерти планують провести подібний експеримент на тваринах. Якщо результат буде таким же позитивним, то вони планують створити потужний антивіковий препарат, який підійде для людей. Вчені переконані, що ці ліки здійснять прорив в геронтології, яка вивчає біологічні механізми старіння у людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені знайшли ефективний спосіб боротьби з алкоголізмом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?