Проти Google подали багатомільярдний позов: відома причина
Категорія
Технології
Дата публікації

Проти Google подали багатомільярдний позов: відома причина

Проти Google подали багатомільярдний позов: відома причина
Джерело:  The Guardian

На Google подали позов на 3,2 мільярда фунтів, в якому звинуватили компанію в незаконному зборі особистих даних більше 4 млн користувачів iPhone у Великій Британії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Позов подав екс-директор британської компанії Which? Річард Ллойд. У документі сказано, що з серпня 2011 по лютий 2012 року Google обходила налаштування конфіденційності браузера Safari, аби розділити людей на групи для таргетованої реклами.

Компанія збирала інформацію про расу, соціальний статус, стан здоров'я, політичні погляди, сексуальну орієнтацію, покупки і місцезнаходження.

У Google заявили, що немає жодної підстави вважати, що Safari Workaround розкрила особисту інформацію користувачів третій стороні. Правозахисники вважають, що немає можливості визначити точну кількість потерпілих, тому позов безперспективний.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що працівники Google масово звільняються.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?