МЗС Росії звинуватило Україну у багатомільйонних боргах перед СНД
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС Росії звинуватило Україну у багатомільйонних боргах перед СНД

МЗС Росії звинуватило Україну у багатомільйонних боргах перед СНД
Джерело:  ТАРС

Міністерство закордонних справ Російської Федерації звинуватило Україну в невиплаті Співдружності Незалежних Держав близько 300 млн рублів.

Як повідомляє "ТАСС", про це заявила речниця МЗС РФ Марія Захарова, передає ONLINE.UA.

"За чотири з невеликим роки Україна не внесла жодної копійки в єдині бюджети органів СНД, тим самим створивши суттєві фінансові труднощі в роботі організації, і на сьогоднішній день сумарний обсяг невиплачених Україною грошових коштів становить понад 300 млн рублів",- заявила Захарова.

Речниця МЗС зазначила, що Україна після Революції Гідності відкликала власних делегатів і по суті взагалі не приймала участі в діяльності СНД. За її словами, заяви українського президента Порошенка щодо відкликання представників України з органів Співдружності вже нічого не означають.

"На практиці рішення української влади зводиться до закриття постійного представництва країни при штаб-квартирі Співдружності в Мінську і відгук двох дипломатів, які там працюють", - повідомила представниця МЗС.

Захарова додала, що процедура виходу України з організації займе близько року.

На її думку, заява Порошенка "це показова акція, щоб справити враження на своїх західних спонсорів". За словами речниці, у Співдружності Незалежних Держав ніколи не заважали Україні проводити євроінтеграцію, членство у ній тільки зміцнило б економіку країни і "допомогло б у боротьбі з корупцією".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що був опублікований указ президента про вихід України із міжнародних договорів СНД.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?