Польща та США разом виступили проти побудови Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща та США разом виступили проти побудови Північного потоку-2

Польща та США разом виступили проти побудови Північного потоку-2

Польща разом зі Сполученими Штатами Америки спільно виступають проти будівництва газопроводу "Північний потік-2", який Кремль може використовувати для тиску на країни Європи.

Про це в інтерв'ю "Польському радіо" заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович після зустрічі з держсекретарем США Майклом Помпео, передає ONLINE.UA.

Він підкреслив, що обидві країни розглядають будівництво газопроводу на дні Балтійського моря як загрозу для європейської політичної та енергетичної стабільності.

"Ми схоже оцінюємо шкоду від цього проекту, який дає Росії певні інструменти для дій, а Росія є агресивною і ревізіоністською державою",– підкреслив глава відомства.

За словами Чапутовича, "Північний потік-2" являється інструментом економічного та політичного тиску на Європу з боку РФ.

"Необхідно обмежити призначення коштів на дії, інструменти реалізації небезпечної для держав Заходу політики Росії. "Північний потік-2" – це саме такий інструмент, що не покликаний диверсифікувати постачання газу для Європи, а є джерелом тиску", – додав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп вмовляє Меркель відмовитись від «Північного потоку-2».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?