"Червона картка режиму Путіна": готується глобальна акція на підтримку Сенцова
Категорія
Світ
Дата публікації

"Червона картка режиму Путіна": готується глобальна акція на підтримку Сенцова

"Червона картка режиму Путіна": готується глобальна акція на підтримку Сенцова
Джерело:  online.ua

Глобальна кампанія за звільнення заручників Кремля, яку планують провести в різних містах світу 1 і 2 червня, почала пошук добровольців і координаторів акцій.

Про це повідомила сестра ув'язненого режисера Олега Сенцова Наталія Каплан в Facebook і закликала всіх охочих приєднатися, передає ONLINE.UA.

"Голодування триває. Якщо ви хочете допомогти у звільненні Олега, то заповніть, будь ласка, анкету за посиланням. Якщо вам не відповіли відразу, це не означає, що ви не важливі, з вами зв'яжуться трохи пізніше і скажуть, чим конкретно ви можете допомогти", – написала вона.

За словами Каплан, наразі першочергово збирають людей, які можуть виступити у якості координаторів акцій в різних містах та країнах.

Активісти розповідають, що по всьому світу вони планують "виставити червону картку режиму Путіна", який абсолютно незаконно утримує людей ув'язненими.  "Кремль, який готується до прийому Чемпіонату світу з футболу, повинен звільнити Олега Сенцова та інших", - сказано в повідомленні активістів в Twitter.

Відомо, що одразу після оголошення глобальної акції #SaveOlegSentsov, проведення мітингів підтвердили у Лозанні, Берліні, Празі, Будапешті, Ризі, Каунасі, Ніцці, Абу-Дабі, Тель-Авіві, Стокгольмі, Варшаві, Брюсселі, Страсбурзі, Парижі, Кувейті, Лондоні, Мюнхені, Ганновері.

Нагадаємо, 14 травня політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування у російській в'язниці до того моменту, поки РФ не відпустить всіх утримуваних громадян України.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що адвокат Сенцова розповів про трагічні наслідки голодування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?