Росія готує масштабний наступ на Донбасі: Турчинов назвав небезпечну дату
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія готує масштабний наступ на Донбасі: Турчинов назвав небезпечну дату

Росія готує масштабний наступ на Донбасі: Турчинов назвав небезпечну дату
Джерело:  BBC

У липні, після завершення ЧС-2018, Росія почне масштабний наступ на Донбас. Кремль вже почав стягувати свої війська до українсько-російського кордону.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки України Олександр Турчинов в інтерв'ю BBC News Україна, передає ONLINE.UA.

За словами Турчинова, ситуація на Донбасі з кожним днем все більше загострюється. Бойовики, використовуючи заборонену Мінськими угодами зброю, ведуть обстріли на глибину до 10 км, в результаті чого гине мирне населення. При цьому українська розвідка спостерігає активну концентрацію російських військ в безпосередній близькості з кордоном України.

"Все це свідчить про підготовку російським військово-політичним керівництвом масштабних провокацій і наступальних дій, які можуть реально розпочатися вже в липні після завершення Чемпіонату світу з футболу, який відбудеться в РФ", - наголосив секретар РНБО України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін під час переговорів з Меркель погодився на на введення миротворців на Донбас, але за умови, що в рядах миротворчої місії не буде бійців НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?