Угорщина планує натиснути на Україну в НАТО за допомогою США
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина планує натиснути на Україну в НАТО за допомогою США

Угорщина планує натиснути на Україну в НАТО за допомогою США
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто зустрівся з помічником державного секретаря США з питань європейської та євразійської політики Уессом Мітчеллом і обговорив питання мовної суперечки з Україною.

Про це він заявив на прес-конференції в Будапешті, передає ONLINE.UA.

"Угорщина високо цінує допомогу Сполучених Штатів у вирішенні конфлікту з Україною, пов'язаного з прийняттям законів, що порушують права меншин", - заявив Сійярто.

За його словами, під час переговорів він підтвердив своїм партнерам, що Угорщина зацікавлена у пошуці шляхів для вирішення конфлікту, а не у його продовженні.

"Угорщина хотіла б, щоб 150 тис закарпатських угорців могли жити в умовах миру та правової безпеки, і щоб Україна припинила порушення своїх міжнародних та двосторонніх зобов'язань", - повідомив міністр.

Нагадаємо, проведення комісії Україна-НАТО все ще заблоковано через протести зі сторони Угорщини.

Як відомо, у вересні минулого року набув чинності закон про освіту в Україні. Нова норма щодо державної мови освіти була розкритикована Угорщиною, яка вважає, що у законі є порушення прав угорської меншини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що польська влада запропонувала змінити формат засідань Україна-НАТО, які заблокувала Угорщина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?