США зробили несподівану заяву про заплановану Росією кібератаку на Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

США зробили несподівану заяву про заплановану Росією кібератаку на Україну

США зробили несподівану заяву про заплановану Росією кібератаку на Україну
Джерело:  online.ua

Увечері 23 травня Міністерство юстиції Сполучених Штатів заявило про виявлення домену, який контролюється хакерською групою, пов’язаною з військовою розвідкою РФ. Саме ця група могла планувати масштабну кібератаку в Україні.

Про це повідомляється на офіційному сайті відомства, передає ONLINE.UA.

У США поставили за мету запобігти проникненню вірусів у маршрутизатори комп’ютерної мережі, що дозволило б кіберзлочинцям взяти під контроль пристрої та викрасти особисті дані.

Заступник директора ФБР Скотт Сміт зазначив, що спецслужба "здійснила критичний крок для мінімізації наслідків атаки шкідливих програм".

Федеральне бюро розслідувань повідомляє, що плануванням нападу займалась хакерська група, більш відома за назвами Sandworm, APT28 та Fancy Bear. Дану групу звинувачують у вчиненні великої кількості кібератак проти урядів різних держав та надчутливих цілей, зокрема електромереж.

Нагадаємо, 23 травня СБУ попередила про можливу кібератаку на державні структури та приватні компанії перед фіналом Ліги чемпіонів 26 травня в столиці України. Російська сторона дану заяву ніяк не прокоментувала.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кіберполіція попереджає про можливість вірусної атаки на Україну перед фіналом Ліги Чемпіонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?