Грузія у ЄСПЛ виступила проти Росії: відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Грузія у ЄСПЛ виступила проти Росії: відома причина

Грузія у ЄСПЛ виступила проти Росії: відома причина

Грузія звинувачує Російську Федерація у порушеннях прав людини, військових злочинах і загибелі мирних жителів під час військового конфлікту між країнами в 2008 році.

Як повідомляє Deutsche Welle, про це на усних слуханнях у Великій палаті ЄСПЛ заявив представник Грузії Бен Еммерсон, передає ONLINE.UA.

"Грузинська сторона стверджує, що російські війська і влада Південної Осетії за підтримки РФ атакували мирних жителів Грузії", - зазначає видання.

Російська сторона звинувачення відкидає і називає їх безпідставними.

"Російські військовослужбовці лише захищали цивільне населення Південної Осетії від нападу грузинських військ", - заявили в Міністерстві юстиції РФ.

На останньому відкритому засіданні по справі "Грузія проти Росії", ЄСПЛ заслухав позиції обох сторін. Про своє рішення суд оголосить пізніше.

Нагадаємо, на території Південної Осетії і Грузії під час конфлікту в серпні 2008 року загинуло близько 850 людей, включаючи військових та мирних жителів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Грузія прийняла рішення приєднатися до дипломатичного бойкоту Росії і вислати з країни одного російського дипломата.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?