Боїнг МН17 на Донбасі збила Росія: оприлюднені результати міжнародного розслідування
Категорія
Світ
Дата публікації

Боїнг МН17 на Донбасі збила Росія: оприлюднені результати міжнародного розслідування

Боїнг МН17 на Донбасі збила Росія: оприлюднені результати міжнародного розслідування
Джерело:  РІА Новини

Малайзійський Боїнг-777, який розбився на Донбасі в липні 2014 року, був збитий російською ракетою "Бук".

Про це повідомив глава департаменту розслідувань національної поліції Нідерландів Вілберт Пауліссен, передає ONLINE.UA з посиланням на РИА Новости.

В ході розслідування експерти встановили, що ЗРК "Бук", який збив літак, що прямував рейсом МН17, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді Міноборони Росії, яка базується в Курській області. По фото і відео з соцмереж експерти з'ясували, що "Бук" вивезли з курської бази 23 червня 2014 року, а після катастрофи ЗРК був повернений на базу.

"Наші дослідження підтверджують той факт, що літак МН17 був збитий з Бука, який потрапив з Російської Федерації на непідконтрольну територію України. Ми проаналізували всі доступні нам відео та зображення щодо катастрофи зі збитим літаком. І ми розуміємо, що ці снаряди збігаються з тими , які належать військовим бригадам РФ ",- говориться в звіті об'єднаної міжнародної слідчої групи з розслідування аварії МН17.

Раніше міжнародна слідча група в доповіді про попередні результати розслідування вже говорила, що "Бук" прибув з Росії і повернувся туди ж після того, як був збитий лайнер. Однак офіційно не повідомлялося, якої військової частини належав зенітний комплекс.

Нагадаємо, малайзійський Боїнг-777, що вилетів з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий в Донецькій області України 17 липня 2014 року в розпал боїв між українськими військовими та бойовиками російсько-окупаційних військ. В результаті загинули 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Серед загиблих були громадяни десяти держав, більшість з яких - 193 людини - громадяни Нідерландів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що уряд Австралії прийняв рішення виділити понад 50 мільйонів доларів на розслідування катастрофи збитого в липні 2014 го над Донбасом літака Боїнг-777.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?