Росія порушила кримінальні справи проти українських рибалок
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія порушила кримінальні справи проти українських рибалок

Росія порушила кримінальні справи проти українських рибалок
Джерело:  ТАРС

Відносно рибалок з України, яких 10 травня затримали російські прикордонники в Азовському морі, порушили кримінальні справи за браконьєрство на території РФ.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу прикордонного управління ФСБ Росії по Краснодарському краю, передає ONLINE.UA .

"Відносно громадян України, затриманих 10 травня за незаконний видобуток водних біологічних ресурсів в акваторії Азовського моря, порушено кримінальні справи",- сказано в повідомленні.

У прес-службі стверджують, що українських громадян спіймали "на незаконному вилові риби, зокрема двох особин червонокнижного осетра російського". Рибалки не мали при собі жодних документів, що засвідчують особу.

"У зв’язку з відсутністю у затриманих документів, що засвідчують особу, а також дають право на рибальство, вони разом із судном доставлені до порту Єйська для встановлення особи і прийняття процесуального рішення", – повідомляє прес-служба ФСБ РФ.

Проти українців порушено кримінальні справи за ч.1 ст.258.1 і ч.3 ст.256 КК РФ (незаконне полювання і незаконний вилов водних біологічних ресурсів). Їм загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, 51- та 21-річний мешканці Бердянська 10 травня на човні "Амур" вийшли в море і не повернулися. Дружина одного зі них повідомила, що отримала дзвінок від прикордонної служби РФ про затримання її чоловіка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у ФСБ Росії назвали причину затримання українських рибалок в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?