Україна ввела масштабні санкції проти друзів Путіна: опубліковані імена
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна ввела масштабні санкції проти друзів Путіна: опубліковані імена

Україна ввела масштабні санкції проти друзів Путіна: опубліковані імена
Джерело:  online.ua

В Україні вступили в силу нові масштабні санкції проти Росії, під які потрапили ряд російських компаній, бізнесменів і ЗМІ. Всього в оновлений список санкцій включені 1748 фізичних і 756 юридичних осіб.

Повний список імен росіян, проти яких введені санкції України опублікований на сайті РНБО, передає ONLINE.UA.

Зокрема, під нові санкції потрапив гендиректор міжнародного інформагентства Росія Дмитро Кисельов, якому заборонили в'їзд в Україну, екстрадний співак Йосип Кобзон, якого позбавили держнагород. Під обмеження потрапили друзі Путіна - відомі російські олігархи Олег Дерипаска, Володимир Богданов, Сулейман Керімов, Ігор Ротенберг, Андрій Скоч, Кирило Шамалов і Віктор Вексельберг. Санкції проти них включають: блокування активів, запобігання виведенню капіталу з України і заборону на в'їзд.

Також в оновлений список санкцій України проти Росії потрапили "РІА Новини Україна" і компанії, через яку здійснювалася господарська діяльність ЗМІ в Києві, ТОВ Інтерселект, і ряд інших російських ЗМІ. Поряд із засобами масової інформації Київ ввів санкції проти одного з найбільших в світі виробників фосфоровмісних добрив ПАТ "Фосагро" (Москва) і пов'язане з ним ТОВ "Фосагро-Україна" (Київ). Для обох вводиться обмеження торгових операцій і блокування активів терміном на три роки. У список санкцій також потрапили АТ "Мінерально-хімічна компанія" Єврохім "(Москва), ДП "Агроцентр ЄвроХім-Україна" і ТОВ "Агроцентр Україна"(обидва - Київ) - терміном на три роки.

Під санкції України також потрапив олігарх Сергій Курченко - він став першим бізнесменом, проти якого Київ ввів санкції. Курченко, Що знаходиться в міжнародному розшуку, заблокували активи, заборонили виводити капітал з України та приймати участь в угодах з цінними паперами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Британії мають намір ввести масштабні санкції проти російських олігархів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?