В Україні відкрили стратегічний Бескидський тунель: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні відкрили стратегічний Бескидський тунель: опубліковано відео

В Україні відкрили стратегічний Бескидський тунель: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

У четвер, 24 травня український глава Петро Порошенко відкрив Бескидський тунель у Карпатах. Рух поїздів по новій двоколійній залізниці запустять з 25 травня.

Відео відкриття Бескидського тунелю Порошенко опублікував на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Довжина важливого стратегічного тунелю, який став одним з наймасштабніших інфраструктурних проектів України, становить 1700 метрів, а його максимальна глибина - до 180 м. Новий тунель дозволить щодня пропускати по 100 пар поїздів зі швидкістю до 70 км/ч.

"Це - проект, завдяки якому Україна стає ще ближчою до Європейського Союзу, а Євросоюз - до України. Тут проходить до 40% транзитних вантажів у напрямку Західної та Центральної Європи",- прокоментував відкриття Бескидського тунелю Порошенко.

Нагадаємо, тунель на Бескидському перевалі був побудований ще в 1886 році на кордоні Львівської та Закарпатської обалсті. Під час Другої світової війни він був пошкоджений, але в 1946 році тунель відновили, а ще через 10 років - реконструювали. Старий Бескидський тунель залишиться складовою частиною копмлекс нового тунелю.

Зараз транспортний коридор має стратегічне значення для України, так як основна частина перевезень через західний кордон країни здійснюється через нього.
 
Слід зазначити, що будівництво тунелю оцінюється в 2,2 млрд гривень. Ці гроші були виділені з кредитних коштів, наданих Україні Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні з'явиться новий військовий полігон, який краще, ніж у багатьох країн НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?