Суд у США заборонив Дональду Трампу блокувати користувачів в Твіттері
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд у США заборонив Дональду Трампу блокувати користувачів в Твіттері

Суд у США заборонив Дональду Трампу блокувати користувачів в Твіттері
Джерело:  online.ua

Федеральний суд Нью-Йорка визнав незаконним блокування президентом США користувачів в своєму Twitter.

Про це сказано в оприлюдненому судовому рішенні, передає ONLINE.UA.

Суддя Наомі Бухвальд ухвалила рішення, що сторінка президента країни є публічним майданчиком, а блокування людей обмежує їх права на свободу слова, що заборонено конституцією США.

"Ця справа вимагає, щоб ми розглянули, чи може державна посадова особа відповідно до першої поправки заблокувати громадянина в своєму профілі Twitter через політичні погляди, які громадянин висловлює, і чи впливає на ситуацію той факт, що ця посадова особа - президент США. Відповідь на обидва питання - ні", - повідомила Бухвальд.

При цьому вона заявила, що Трамп може "глушити" користувачів, щоб вони залишали коментарі, якщо так не хоче з ними спілкуватися. В такому випадку право на свободу слова не буде порушуватися.

Представник департаменту юстиції Сполучених Штатів, який відстоював право президента на вибір аудиторії для власних сторінках в соцмережах, заявив, що відомство не згодне з рішенням суду і відстоюватиме власну позицію.

Зазначимо, заблоковані користувачі подали позов в минулому році за підтримки правозахисної організації Knight First Amendment Institute.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Трамп осоромився в мережі через дружину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?