Трамп офіційно скасував зустріч з Кім Чен Ином
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп офіційно скасував зустріч з Кім Чен Ином

Трамп офіційно скасував зустріч з Кім Чен Ином
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп скасував історичний саміт з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, який мав відбутися 12 червня.

Про це сказано у листі Трампа до лідера КНДР, опублікованому на сайті Білого дому, передає ONLINE.UA.

Американський президент написав, що високо оцінює "час, терпіння і зусилля" Кім Чен Ина, які були витрачені під час організації зустрічі й сам з нетерпінням її чекав.

"На жаль, ґрунтуючись на величезному гніві та відкритій ворожості ваших нещодавніх заяв, я вважаю неприйнятним проведення цієї давно запланованої зустрічі", - йдеться у листі.

Трамп наголосив, що цим листом повідомляє про скасування саміту.

"Ви говорите про ваші ядерні можливості, та наші є настільки масивними і потужними, що я молюсь Богу, аби вони ніколи не були застосовані", - додав він.

Президент США також подякував північнокорейського лідера за звільнення американських заручників і висловив сподівання, що запланована зустріч відбудеться в майбутньому.

Нагадаємо, про плани лідерів двох країн провести зустріч стало відомо на початку березня. Передбачалося, що на саміті буде обговорюватися відмова КНДР від ядерної програми.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп прийняв несподіване рішення щодо санкції проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?