Кобзона позбавили всіх українських нагород: з'явився коментар співака
Категорія
Україна
Дата публікації

Кобзона позбавили всіх українських нагород: з'явився коментар співака

Кобзона позбавили всіх українських нагород: з'явився коментар співака
Джерело:  online.ua

Російський співак Йосип Кобзон, який підтримував бойовиків самопроголошених ДНР та ЛНР, позбавлений Україною всіх державних нагород.

Про це йдеться в указі президента України №126/2018, передає ONLINE.UA.

"Щодо Кобзона застосовані: блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися і розпоряджатися належним йому майном; запобігання виведення капіталів за межі України; відмова в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування заборони в'їзду на територію України; позбавлення державних нагород України, інших форм відмінності; інші санкції, які відповідають принципам їхнього застосування, встановленим законом", - сказано в документі.

Санкції проти скандального виконавця ввели безстроково. Раніше Кобзон мав звання народного артиста України.

Сам співак вже відреагував на відповідний указ Петра Порошенка. "Я два роки тому сказав, що відмовляюся від всіх українських нагород. Тому влади з запізненням приймають якісь мракобісне рішення. Мені нагороди давала інша Україна, тому я дорожу тими нагородами. А те, що зараз так звана мракобісна, проамериканська, нова Україна намагається приймати якісь заходи, я навіть не знаю, як на це реагувати", - заявив він в інтерв'ю.

Нагадаємо, співак неодноразово відвідував бойовиків на Донбасі і висловлював підтримку агресії Росії проти України. А минулої зими Йосип Кобзон хотів бути посередником в переговорах під час внутрішнього конфлікту між лідерами ЛНР Плотницьким і Корнетом.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що звільнене місто на Донбасі позбавило Кобзона звання почесного громадянина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?