Україна подасть в суд ООН докази фінансування тероризму Росією
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна подасть в суд ООН докази фінансування тероризму Росією

Україна подасть в суд ООН докази фінансування тероризму Росією
Джерело:  online.ua

Україна прийняла рішення 12 червня подати в Міжнародний суд ООН меморандум щодо порушення Російською Федерацією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

"Перевезення 53 зенітно-ракетною бригадою Збройних Сил Російської Федерації Буку, з якого і було збито літак МН 17, є прямим доказом постачання Росією зброї, яка була використана для збиття цивільного літака", - зазначила вона.

Зеркаль наголосила, що подібні дії Росії порушують Міжнародну конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму та Монреальську конвенцію.

"Саме це ми доведем і обгрунтуємо в своємо меморандумі, який подамо до Міжнародного Суду ООН вже 12 червня", - зауважила Зеркаль.

Нагадаємо, у червні минулого року Міжнародний суд ООН підтвердив графік розгляду звинувачень щодо порушення з боку РФ двох конвенції ООН. Тоді Україні надали рік для подання документів про дії Росії.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що суд в Гаазі визначив графік розгляду справи України проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?