"Дорогий Володимире": Макрон поговорив з Путіним на "ти"
Категорія
Політика
Дата публікації

"Дорогий Володимире": Макрон поговорив з Путіним на "ти"

"Дорогий Володимире": Макрон поговорив з Путіним на "ти"

24 травня під час переговорів у Росії президент Франції Еммануель Макрон звернувся до російського президента Володимиром Путіним на "ти" і порушив тему конфлікту в Україні.

Як передає "Уніан", ситуація сталася під час офіційних переговорів у Санкт-Петербурзі, передає ONLINE.UA.

"Спасибі, дорогий президент, дорогий Володимире! Дякую також тобі і твоїй делегації за те, що ви нас вирішили прийняти тут, в Санкт-Петербурзі. Дійсно, рік тому ми з тобою поклали початок такого інтенсивного обміну на нашому рівні, між Францією і Росією, - це було в Версалі. Пройшов рік, і я вирішив восени минулого року прийняти твою пропозицію приїхати сюди, в Санкт-Петербург, сьогодні я цьому дуже радий", - заявив Макрон.

Французський президент зазначив, що відносини обох держав розвиваються, і наразі в економічному плані бачиться зростання.

"У нас дуже міцні зв'язки в сфері міжнародної політики, вважаю, що завдяки цьому ми можемо знайти рішення і працювати спільно в усіх напрямках, будь то Україна, Близький Схід, Іран, Сирія, будь то, як ми уявляємо собі, багатосторонній підхід до міжнародної політиці", - зазначив Макрон.

За його словами, вони мають можливість працювати разом для знаходження спільних ініціатив.

У свою чергу Путін повідомив, що готовий говорити з Еммануелем Макроном "про ключові міжнародні питання, у вирішенні яких зацікавлені обидві країни".

"Відносини розвиваються, незважаючи на всі складнощі сьогодення: у нас зростає торговий оборот",- похвалився він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Макрон виступив за історичний діалог з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?